مهمان نوازی عشایر قره دشت از فرماندار گچساران/دیهیم:من فرزند عشایر هستم/مشکلات عشایر را رفع خواهم کرد+ تصاویر و فیلم

پایگاه خبری هیرونا فرماندار گچساران با بیان اینکه من خودم فرزند عشایر هستم و به مشکلات آنها به وضوح اطلاع دارم، افزود: عشایر برای زندگی نیاز به زیرساختهای اولیه رفاهی از جمله برق، آب دارد و ما مسوولان باید تلاش کنیم تا زیرساخت های رفاهی را برای عشایر ایجاد کنیم. به گزارش پایگاه
پایگاه خبری هیرونا
فرماندار گچساران با بیان اینکه من خودم فرزند عشایر هستم و به مشکلات آنها به وضوح اطلاع دارم، افزود: عشایر برای زندگی نیاز به زیرساختهای اولیه رفاهی از جمله برق، آب دارد و ما مسوولان باید تلاش کنیم تا زیرساخت های رفاهی را برای عشایر ایجاد کنیم.
به گزارش پایگاه خبری هیرونا، بعد از عشایر منطقه هلیگان که این روزها با مشکلاتی از قبیل زیرساخت رفاهی و امنیت دست و پنجه نرم میکنند اینبار عشایر منطقه قره دشت که یک منطقه عشایر ترک زبان هستند خواستار رسیدگی به مشکلاتشان شدند.
عشایر منطقه قره دشت برای رسیدگی به مشکلاتی که این روزها جامعه عشایری را درگیر خود کرده است ، فرماندار گچساران را به ااین منطقه دعوت کردند تا فرماندار گوش شنوایی برای مشکلات آنها و در جهت رفع مشکلات آنها گامی موثر بردارد.
در این نشست صمیمی روانبخش دیهیم فرماندار گچساران با همراهی رئیس امور عشایر و رئیس هلال احمر و هیئت همراه با تشکیل جسلهای در یکی از چادر های عشایر این منطقه مشکلات عشایر ترک زبان این منطقه را مورد بررسی قرار دادند.
در این نشست محمد اکبر زاده یکی از بزرگان طایفه وندا اظهار کرد: شما اولین فرمانداری هستید که بعد از انقلاب از ما سرکشی کرده است و در چادر عشایر حضور پیدا می کند و گوش شنوایی برای مشکلات حوزه عشایری هستند.
وی ابراز کرد: ما از فرماندار شهرستان تشکر و انتظار داریم که ایشان با شجاعت و جسارت بتواند به عشایر این منطقه کمک رسانی کنند.
این بزرگ طایفه ابراز کرد: یکی از افتخارات عشایر طایفه وندا تقدیم 22 شهید به نظام جمهوری اسلامی است و ما پای انقلاب خود ایستاده ایم و امیدواریم که شما هم بتوانید مشکلات این منطقه عشایری را رفع کنید.
اکبر زاده در ادامه به مشکلات موجود در این منطقه عشایری اشاره کرد و گفت: نبود امنیت برای بانوان عشایر چرا که زمانی که مرد عشایر برای خرید به شهر مراجعه می کند خانم عشایر باید دام را به چرا ببرد و با خطراتی روبرو می شود.
وی ادامه داد: وجود 32 حلقه چاه نفتی در این منطقه که از نگهبان هایی استفاده می کنند که از نظر اسلام و قرآن شرعی نیست و انتظار میرود برای حراست از خطوط لولههای نفت در این منطقه از فرزندان بومی این منطقه استفاده شود تا زنان عشایر به راحتی بتوانند دام خود را به چرا ببرنند.
این بزرگ طایفه وندا ادامه داد: آلوده شدن ذخایر آب عشایری به دلیل وجود چاه های نفتی که به دلیل حفاری این آب ها آلوده شده است و موجب مرگ و میر دام عشایر شده است.
اکبرزاده با بیان اینکه امور عشایر با ما همکاری دارد و منبع آب ایجاد کرده است، عنوان کرد: از دیگر مشکلات عشایر این منطقه احداث اسکان عشایر است چرا که در تابستان در فصل ییلاق عشایر این منطقه به سمت شهرستان سمیرم و اصفهان کوچ میکنند و در آنجا اسکان برمیگزینند.
وی اذعان کرد: در شهرستان سمیرم انباری برای علوفه دام عشایر احداث شده است و در فصل قشلاق نگهبان وجود دارد و ما در این منطقه خواهان اسکان عشایر هستیم که مقرر شده و به ما قول داده شد که برای عشایر منطقه اسکان احداث شود اما از سال نود و هشت تاکنون اقدامی صورت نگرفته است و اکنون علوفه دام عشایر در چادر نگهداری و عشایر در یک جای تنگ و با سقف پلاستیکی زندگی می کنند .
اکبر زداه با بیان اینکه آبرسانی و گاز رسانی از دیگر مشکلات عشایر این منطقه است، تصریح کرد: پایه برق در این منطقه است اما از نعمت برق محروم هستیم و برق این چادر عشایری تنها با یک پنل خورشیدی تامین میشود.
این بزرگ خاندان عشایر ترک زبان منطقه قره دشت اذعان کرد: در این منطقه 60 خانوار با جمعیتی قریب بر250 نفر زندگی می کنند که همگی از طایفه وندا هستیم اما مشکلات رفاهی زیادی داریم که خواستار رفع مشکلات هستیم.
کیانی از دیگر عشایر این منطقه به دیگر مشکلات عشایر قره دشت اشاره و ابراز کرد: به دلیل نبود زیر ساخت رفاهی اولیه بسیاری از عشایر در حال مهاجرت به شهر هستند .
وی ادامه داد: با مهاجرت عشایر به شهر ضررهای زیادی مراتع را در بر خواهد گرفت چرا که عشایر علاوه بر سکونت در این مناطق کار حفاظت و صیانت از مراتع را بر عهده دارد.
کیانی با اشاره به مشکلات آبرسانی به عشایر اذعان کرد: خط لوله 10 اینچ آب مورد نیاز عشایر را تامین می کند و چنانچه عشایر آب پایدار آن تامین شود موجب ایجاد انگیزه برای اسکان عشایر در این منطقه خواهد شد.
یکی دیگر از عشایر ترک زبان این منطقه گفت: جوانان تحصیل کرده زیادی داریم که به دلیل نبود کار بیکار هستند و یکی از دغدغه های امروز ما نبود شورای عشایر است.
وی ادامه داد: بنده هشتاد و یک سال سن دارم اما نبود شورا عشایر نمی توان از فرزندان تحصیل کرد ه عشایر حمایت کنند.
این بزرگ عشایر منطقه قره دشت ابراز کرد: در حوزه روستای آبشیرین دکل های نفتی است اما نیروها از مناطق دیگر تامین می شود و فرزندان عشایر با توجه به اینکه تحصیلات عالیه دارند اما همچنان بیکار هستند.
وی خاطرنشان کرد: انتظار می رود دکل های نفتی در هر زمینی مستقر می شود خود صاحب زمین نفرات را برای نگهبان انتخاب کنند.
یکی دیگر از عشایر این منطقه بیان کرد: وجود دکل های نفتی ، خالی کردن فاضلاب شهری ، آتش زدن زباله ها همگی موجب مرگ و میر دام عشایرشده است.
وی با بیان اینکه عشایر این منطقه نیاز به شورای عشایر دارد، گفت: شورای روستای آبشیرین و بی بی جان به مشکلات خود رسیدگی می کنند و کار ی به عشایر ندارند و ما همچنان نمیدانیم برای رفع مشکلات خود به کجا برویم و مشکل را با چه کسی مطرح کنیم.
در ادامه این نشست علی عباس سعادت رئیس امور عشایر گچساران گفت: یکی از مشکلات عشایر نشین گچساران و باشت کمبود پنل خورشیدی است.
وی بابیان اینکه امسال 150 پنل خورشیدی در بین مناطق عشایر نشین شهرستانهای گچساران و باشت توزیع شد، ابراز کرد: شهرستان گچساران دارای 2هزار خانوار عشایری است که امسال یک صد پنل خورشیدی در بین این خانوار عشایری توزیع شده است.
سعادت با اشاره به کمبود تجهیزات و فرسودگی تانکرهای آبرسانی اذعان کرد: : آب عشایر به وسیله تانکر تامین می شود نبود تانکر به جهت آبرسانی به عشایر از دیگر مشکلات حوزه عشایری است.
رئیس امور عشایر ابراز کرد: در این بارندگی های اخیر نتوانستیم به درستی به عشایر آبرسانی کنیم.
سعادت افزود: نامه نگاری با شرکت نفت به جهت. تامین آب عشایر به وسیله تانکر صورت گرفته است که تا کنون اقدامی از سوی شرکت نفت صورت نگرفته است.
وی بیان کرد: آبرسانی سیار به 2 هزار خانوار مناطق عشایری شهرستان گچساران با پنج تانکر فرسوده وضعیت نامطلوبی را ایجاد کرده است.
این مسوول با بیان اینکه نیاز است پنج دستگاه تانکر دیگر نیز به آبرسانی سیار افزود شود ، عنوان کرد: هم اکنون روزانه ۶ تا ۹ سرویس آب به مناطق عشایری گچساران منتقل می یابد.
رئیس اداره امورعشایر گچساران تصریح کرد: سالیانه چهار میلیارد ریال اعتبار برای آبرسانی به مناطق عشایری این شهرستان اختصاص می یابد.
سعادت ناهمواری راه های عشایری شهرستان را از دیگر مشکلات این قشر دانست و افزود: با توجه به نامناسب بودن زیرساخت های ایل راه ها نیاز دائم به بازگشایی وجود دارد اما امسال اعتباری برای انجام بازگشایی راه ها اختصاص نیافته است.
وی ابراز داشت: امسال بازگشایی ۳۰۰ کیلومتر راه مناطق عشایری گچساران پیش بینی شده اما اعتباری برای انجام عملیات بازگشایی اختصاص نیافته است.
سعادت مجموع اعتبارات ابلاغ شده به امور عشایر گچساران برای انجام خدمات عمرانی در سال جاری را ۶ میلیارد ریال عنوان کرد وافزود: این اعتبار از محل ارزش افزوده مالیات تحقق یافته که پاسخگوی نیاز برنامه های پیش بینی شده این اداره نیست.
وی اظهار کرد: در مورد نها دهای دامی در بین عشایر به خوبی توزیع شده است و امسال 810 تن نهاده دامی جو و کنسانتره یارانهای بین عشایر گچساران توزیع شده است.
سعادت گفت: از این میزان نهاده دامی توزیع شده ۵۶۰ تن جو و ۲۵۰ تن کنسانتره است.
در ادامه این نشست روانبخش دیهیم فرماندار گچساران گفت: عشایر زبان گویایی برای انتقاد ندارد اما به فرموده امام راحل این عشایر ذخایر انقلاب هستند.
دیهیم با بیان اینکه من خودم فرزند عشایر هستم و به مشکلات آنها به وضوح اطلاع دارم، افزود: عشایر برای زندگی نیاز به زیرساختهای اولیه رفاهی از جمله برق، آب دارد و ما مسوولان باید تلاش کنیم تا زیرساخت های رفاهی را برای عشایر ایجاد کنیم.
فرماندار گچساران ادامه داد: بخشی ازمشکلات عشایر این منطقه بحث نگهبان است که در این زمینه صحبت های جدی تری صورت گرفته است و شما عشایر حداقل یک نفر باید به عنوان معتمد در شورای روستای حضور داشته باشد.
دیهیم عنوان کرد: این فرد باید معتمد عشایر باشد و در غیاب شما عشایر بتواند از حق شما دفاع کند و حرفی برای گفتن داشته باشد و پیگیر مشکلات شما باشد.
فرماندار گچساران افزود: تا جایی که قانون اجازه دهد پیگیر این مشکلات خواهم بود و هر آنچه که در توان دارم در جهت رفع مشکلات قدم خواهم برداشت.
بالاترین مقام اجرایی گچساران ادامه داد: در بحث احداث اسکان عشایر این مسئله از سوی امور عشایر مورد پیگیری خواهد شد.
دیهیم تصریح کرد: متاسفانه مشکلات بودجه ای زیاد است اما اگر منع قانونی نباشد مشکلات را رفع خواهیم کرد و تا آنجایی که قانون اجازه دهد و در حیطه قانونی باشد مشکلات عشایر را رفع خواهیم کرد.
فرماندار گچساران در ادامه با بیان اینکه ایجاد طرح گردشگری و بازارچه در منطقه سد چم شیر در حال پیگیری است، ابراز کرد: در مورد ریخته شدن فاضلاب شهری در این منطقه از طریق شهرداری مورد پیگیری و با خاطیان برخورد خواهد شد.
دیهیم خاطر نشان کرد: ما جدا از عشایر نیستیم و قول خواهیم داد مشکلات شما را رفع خواهیم کرد.
برچسب ها :عشاير ، فرماندار ، قره دشت ، گچساران ، منطقه ، مهمان نوازي عشاير قره دشت از فرماندار گچساران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0