کد خبر : 2919
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۵

فاضل پاسخ معاندان را داد/ هیچ گونه گنبد نمکی مطلق در مخزن سدچم شیرگچساران وجود ندارد

فاضل پاسخ معاندان را داد/ هیچ گونه گنبد نمکی مطلق در مخزن سدچم شیرگچساران  وجود ندارد

هیرونا به گزارش پایگاه خبری هیرونا، محمدرضا فاضل در نشست با اصحاب رسانه گچساران که در محل سد چم شیر برگزار شد با تقدیر و تشکر از حضور اصحاب رسانه گفت:  در این ده سال اخیر رسانه ها همکاری بسیاری خوبی با عوامل احداث سد و نیروگاه چم شیر داشتند. وی ادامه داد: امروز در

هیرونا

به گزارش پایگاه خبری هیرونا، محمدرضا فاضل در نشست با اصحاب رسانه گچساران که در محل سد چم شیر برگزار شد با تقدیر و تشکر از حضور اصحاب رسانه گفت:  در این ده سال اخیر رسانه ها همکاری بسیاری خوبی با عوامل احداث سد و نیروگاه چم شیر داشتند.

وی ادامه داد: امروز در فضای مجازی بیان می شود که در کل دنیا سدها در حال حال تخریب هستند اما ما در حال ساخت هستیم که  چنین چیزی وجود ندارد.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم‌شیر گچساران  با اشاره به اینکه از سال ۱۹۰۰تا ۲۰۰۰میلادی  تعداد 33 هزار سد در کل دنیا ساخته شده است، عنوان کرد:  در حال حاضر در کشور ایرران تعداد 60سد کوچک و بزرگ وجود دارد.

فاضل در ادامه به مزیت احداث سد اشاره و ابراز کرد: یکی از مزیت های احداث شد کنترل سیلاب است چرا که سد گتوند در خوزستان در سیلاب نود و هشت  دبی آب را کنترل و از به وجود آمدن فاجعه جلوگیری کرد.

وی گفت: از فواید دیگر احداث سدها از قبیل توسعه صنایع گردشگری، اشتغال پایدار، ایجاد بستر برای توسعه صنایع آبزیان نیزنباید به سادگی عبور کرد.

این مسوول در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر سد کوثر که در شهرستان گچساران واقع شده  تامین کننده آب شرب دو و نیم میلیون جمعیت است.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم‌شیر گچساران در ادامه گریزی به  سد و نیروگاه در حال احداث چم شیر زد و گفت: مطالعه احداث سد چم شیر در سال ۱۳۷۶ از سوی سازمان آب منطقه‌ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت و این سد در حال حاضر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران  به شمار می‌رود.

فاضل در ادامه به انتقاد برخی ‌ها که احداث سدچم شیر بر روی کوهی از نمک است و با آبگیری آن فاجعه زیست محیطی گتوند خوزستان تکرار می‌شود، بیان کرد: از لحاظ کیفیت زمین مطالعاتی از سال 1376از سوی سازمان آب منطقه‌ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است.

وی ادامه داد: از قدیم و  ایام آب رودخانه زهره را بی کیفیت می دانستند اما در این زمینه مطالعاتی  از سوی کارشناسان صورت گرفت و آنچه که حاصل آمده  در مخزن سد چم شیر نمک مطلق وجود ندارد.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم‌شیر گچساران  با اشاره به اینکه بیش از 20سال در این زمینه تحقیق شده است، افزود: به هیچ عنوان نمک گنبدی در سطح زمین مشاهده نشده است.

فاضل ابراز کرد: براساس مطالعات تا اعماق 2 هزار متری  زمین مورد بررسی صورت گرفت و  تا انتهای مخزن که در منطقه بی بی جان آباد بوده است ، عمق زمین مورد مطالعه  و بررسی قرارگرفت.

وی  ادامه داد: بیش از 22 حلقه چاه  گمانه زنی از 50متر الی عمق 300 متر  در این زمینه حفر  شد که 38 نمونه از این تعداد حلقه ها برداشت شد که در این زمینه 14 نمونه برای آزمایش ارسال شد و پس از سیرمراحل و خورد شدن سنگ ها به قطعات ریزتری که این قطعات همواره از الک عبور داده شد تنها 3درصد نمک در جهار نمونه ارسال شده  وجود داشت.

فاضل تاکید کرد: هیچ گونه نمک برون زدگی نداریم و  نزدیک ترین نمک به سطح زمین براساس اطلاعات گرفته شده از شرکت نفت نزدیک ترین نمک در عمق چهارصد متر بوده است.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم‌شیر گچساران  دامه داد: کسانی که ادعا می کنند که این سنگ نمک داشته و طی برخورد با آب نمک تولید می شود  می توان گفت که هیچ گونه گنبد نمکی مطلق در مخزن سد چم شیر وجود ندارد  و  این ادعا اشتباه است.

وی ادامه داد: از سمت کازرون به سمت غرب مطلقا گنبد نمکی وجود ندارد و مه گنبدها به سمت شرق کازرون است.

فاضل  با بیان اینکه برای احداث سد سازی کد اجرایی از هیات وزیران گرفته و باید مورد تایید وزیران قرار گیرد، گفت: از ابتدای احداث سد و نیرگاه چم شیر هر 3 ماه یک بارگزارشی از روند کار به محیط زیست استان ارائه شده است و سد چم شیر از نظر مسایل محیطزیستی مورد بررسی قرار گرفته  است.

این مسوول در ادامه افزود: در حال حاضر سد و نیروگاه چم شیر گچساران 87درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تامین اعتبار اردیبهشت سال آینده آبگیری خواهد شد.

فاضل ابراز کرد: اعتبار اولیه سد و نیرگاه چم شیر گچساران 230 میلیون یورو بوده است که 25درصد به آن الحاق خورده است و 60میلیو یورو دیگر به آن اختصاص داده شده است.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم‌شیر گچساران ادامه داد: تا کنون 1800 میلیارد تومان در این طرح هزینه شد که برای تکمیل آن نیاز به 30 الی 500 میلیارد تومان است.

وی ابراز کرد: به دلیل افزوده شدن احجام به سد نیاز به اعتبارات است و اگر بتوان یک واحد دیگر افزوده شود می توان برق بیشتری را تولید کرد.

فاضل ظهار کرد: 3 واحد نیروگاه  برق ابی 55 مگاواتی  احداث شده که یک واحد نیروگاه در سال آینده وارد مدار بهره برداری  قرار می گیرد.

فاضل  ادامه  داد: هم اکنون ۹۰۰ نیروی متخصص، ماهر و نیمه ماهر در این سد فعالیت دارند که ۴۰ نفر از این نیروها شهروندان کشور چین است که قریب بر 5 ماه حقوق معوق دارند و تلاش می‌شود تا پایان امسال حقوق آنان پرداخت  شود.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم‌شیر گچساران سد چم شیر دارای یک میلیون و ۳۰۰هزار متر مکعب حجم بدنه، ۷۳۰متر طول تاج، ۱۵۱ متر ارتفاع و ۶۰۴ تراز تاج سد است.

فاضل ابراز کرد: هم اکنون کارهای اجرایی در بخش‌های بتن بدنه سد و نیروگاه، حفاری تزریقات، تجهیزات نصب نیروگاهی و سازه‌های اصلی یعنی بخش‌های مهم پروژه در حال اجراست.

وی تصریح کرد: انجام هفت کیلومتر تونل زیرزمینی، اجرای یک میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب بتن در طرح ، ۳۰ کیلومتر جاده دسترسی و هفت میلیون متر مکعب حفاری رو باز از مهمترین کارهای انجام شده در این طرح است.

تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ۱۴۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب، تولید ۴۸۲ مگاوات برق آبی، کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه زهره، اشتغال زایی در زمان اجرای طرح و زیر ساخت‌های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مهمترین مزایای این سد است.

نیروگاه و سد چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره ساخته می‌شود.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.