از لزوم همکاری دستگاه های نظامی با میراث فرهنگی تا استفاده از ظرفیت امامزادگان در جذب توریست /آثار صنعت نفت گچساران در فهرست آثار تاریخی +تصاویر

هیرونا فرماندار گچساران با اشاره به اینکه صنعت گردشگری سومین صنعت درآمد زا است، گفت: از ظرفیت امامزادگان در جذب توریست می توان گام های مهمی در توسعه و درآمد برداشت. به گزارش پایگاه خبری هیرونا همایش بزرگداشت موزه و هفته میراث فرهنگی با حضور فرماندار، دادستان، رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع
هیرونا
فرماندار گچساران با اشاره به اینکه صنعت گردشگری سومین صنعت درآمد زا است، گفت: از ظرفیت امامزادگان در جذب توریست می توان گام های مهمی در توسعه و درآمد برداشت.
به گزارش پایگاه خبری هیرونا همایش بزرگداشت موزه و هفته میراث فرهنگی با حضور فرماندار، دادستان، رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دیگر روسای ادارات در سالن فرهنگیان گچساران برگزار شد.
در این آیین رحیم خردمند ، رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گچساران اظهار کرد:ما دارای کشوری با قدمت زیادی و یکی از کشورهای پیشرفته هستیم و این امر موجب افتخار ما است .
وی ادامه داد: می بایستی ما مسوولان به عنوان متولی آن گونه که باید و شاید است میراث فرهنگی کشورمان را به نحو احسن به دنیا معرفی می کنیم.
خردمند با بیان اینکه میراث فرهنگی هویت دینی و مذهبی هر کشور است، افزود: مزین شدن خیابان ها به نام شهدا نمونه ای از فرهنگ این کشور است.
وی عنوان کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سه دستگاه جداگانه است که باهم دیگر ادغام شده است و امروز روز میراث فرهنگی است.
رییس اداره میراث فرهنکی، صنایع دستی و گردشگری گچساران با اشاره به حفاری های غیر مجاز توسط افراد سودحو برای کشف اشیای تاریخی ابراز کرد: انتظار می رود که در مأموریت های میراث فرهنگی، نیروی انتظامی در ماموریتهایی که شبانه انجام می شوند همکاری لازم را داشته باشند.
خردمند ادامه داد: چرا که حفاران غیر مجاز شبانه اقدام به حفاری می کنند که انتظار می روند نیروی انتظامی و نظامی با این دستگاه همکاری لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی با مشکلات کمبود نیرو دست و پنجه نرم می کنند، گفت: نیروهای یگان حفاظت سربازان گمنامی هستند که بدون هیچ چشم داشتی در حال حراست و حفاظت از میراث فرهنگی شهرستان هستند.
در ادامه این نشست مهندس دادی نژاد معاون میراثفرهنگی کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: حفظ میراث فرهنگی و ارتقا دانش مهارت در این زمینه الزامی است.
وی ادامه داد: با توجه به موقعیت جغرافیایی گچساران این شهرستان از اهمیت بسیاری در دروان تاریخی و ماقبل تاریخی برخوردار بوده است.
دادی نژاد ابراز کرد: از هفت هزار سال تا چهارده هزار سال می توان از جاده ترانزیت و روستاهای این شهرستان با قدمت زیاد آن نام برد.
معاون میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: وجود این شهرستان در همجواری دو استان و سکونت اقوام مختلف می توان به پیدایش فرهنگ اشاره کرد.
دادی نژاد عنوان کرد: گچساران در زمینه ییلاق از اهمیت زیادی برخوردار بوده است و به دلیل کوچروی اقوام ایلامی این مناطق و کوه های گچساران مورد توجه این اقوام بوده است.
وی افزود: وجود تابلوهای گلی که در چند روز آینده رونمایی خواهد شد از همین شهرستان گچساران بوده است که در اوایل نگارش انسان پدید شد.
دادی نژاد ابراز کرد: انسانهایی که در غار زندگی می کردند در همین کوههای گچساران سکونت می کردند که بعد از غارنشینی به دشت ها روی می آورند و به صورت گروهی در روستاها سکونت بر می گزینند و موجب ایجاد روستاها می شوند
و بعد این تمدن به گسترش روستاها و شهرنشینی روی می آورند و فرهنگی جدید شهر نشینی ایجاد می شود.
دادی نژاد گفت: بعد از آن دوره ، دوره هخامنشی و بعد از آن دوره اشکانیان معماری که در دوره هخامنشی وجود داشت از پوشش های گنبدی که در دوره ساسانی به وجود می آید همزمان در گچساران چهار طاق های گنبدی در این شهرستان با وجود آمد که می توان به چهار طاق خیرآباد اشاره کرد.
معاون میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: شکوفایی این دوران تاریخی باعث شد که گچساران در دوران اسلامی از رونق بسیاری برخوردار بشود.
وی افزود: از اواخر دوره ساسانی و دوره ایلامی ایالتهایی به وجود آمد که در ادامه حکومت های نیمه مستقلی به وجود آمد و گچساران به دلیل اینکه در مسیر جاده شاهی قرار گرفته از این امر مستثنی نبوده و تمدن های جدیدی در خود جای داد.
دادی نژاد بیان کرد: اگر موزه را به عنوان یک مکان فرهنگی تلقی کنیم می توان موزه را به عنوان یک پتانسیل فرهنگی عنوان کرد چرا که موزه ها را به عنوان مکان های فرهنگی هستند که در آن آموزش های برای کودکان و اسلامی ابتدا ایجاد شده است.
وی ادامه داد: موزه محل نگهداری و گردآوری اسناد هویتی است که از یک قطعه سفالی تا یک مجسمه ، سکه و غیره می توان به آن اشاره کرد و به عنوان یک فرهنگ گذشته را به این دوران انتقال داد.
معاون میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: هر روستایی در انتقال فرهنگ به نسل جدید موثر هستند و مهمتر آن است که هر روستایی هویت خود را حفظ کند.
دادی نژاد ابراز کرد: برای احداث موزه در گچساران نیاز به صد میلیارد اعتبار دارد.
وی با بیان اینکه در گچساران در زمینه میراث صنعتی باشگاه نفت در آثار یک هزار و چهارصد سال در تاریخ و آثار ملی به ثبت رسیده است، افزود: ۱۵اثر صنعتی شرکت نفت گچساران در حال ثبت در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.
در ادامه این نشست روانبخش دیهیمی خوب گفت: واژه میراث آنچه که از گذشتگان به ما به ارث می رسد و این میراث از طریق هنر و فرهنگ به نسل آینده انتقال داده می شود.
وی با بیان اینکه برای نسل جوان باید هویت خود را انتقال دهیم، افزود: میراث از اهمیت ویژه ای برخوردار است چنانچه که در دنیای امروز صنعت. گردشگری واژه مهمی است.
فرماندار گچساران با بیان اینکه در بعد گردشگری می توان حرف های زیادی را گفت، اظهار کرد: کشور ایران دارای قدمت تاریخی خوبی است.
وی ابراز کرد: در بحث جاذبه های طبیعی در استان ما ، کهگیلویه و بویراحمد چهار فصل است و این شهرستان از این موضوع مستثنی نیست.
دیهیمی خوب با اشاره به اینکه صنعت گردشگری سومین صنعت درآمد زا است، افزود: از ظرفیت امامزادگان در جذب توریست می توان گام های مهمی برداشت و
می طلبد در این زمینه برنامه خوبی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه باید برای عرضه فرهنگ راهکار ارایه دهیم و چاره جویی کنیم، عنوان کرد: در شهرستان گچساران یک سری طرح ها نیاز به اعتبارات دارد. کت می توان به طرح دهکده گردشگری کن در سد چم شیر احداث خواهد شد اشاره کرد که خوشبختانه اعتباراتی برای این طرح گردشگری اختصاص داده شده است.
دیهیمی خوب به تولید صنایع دستی این شهرستان اشاره و ابراز مرد: گچساران در بعد صنایع دستی حرفی برای گفتن دارد چرا که تولیدات قشقایی ها در ایران حرف اول را می زند.
وی خاطر نشان کرد: صنایع دستی در مناطق نشات گرفته از فرهنگ پیشینیان است و ما موظف به انتقال این فرهنگ به آیندگان هستیم.
در ادامه این نشست حجت الاسلام ادیبان ، دادستان گچساران گفت، هر شی که قدمت آن بیش از 100سال می گذرد آن شی جز آثار تاریخی به شمار می رود.
وی ادامه داد: برخی از کشورهای دنیا دارای آثار تاریخی نیستند و به دنبال غارت آثار تاریخی دیگر کشورها هستند.
دادستان گچساران خاطر نشان کرد: کشور ایران دارای اثر تاریخی با قدمت بسیاری است.
برچسب ها :گچساران ، میراث فرهنگی، لزوم همکاری دستگاه های نظامی ، هیرونا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0