آنچه که در نشست اضطرای ستاد مدیریت بحران گچساران گذشت/ اتابک: کمبود امکانات موجب گسترش آتش در ارتفاعات شد/ رئیس دادگستری: عوامل این گونه آتش سوزیها در دست بررسی است/ شهابی نسب: اختصاص یک میلیارد تومان به منابع طبیعی و محیط زیست+ تصاویر

رئیس دادگستری گچساران گفت: در حال حاضر برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل و عمدی و غیرعمد بودن این حادثه در حال شناسایی و بررسی است.
پایگاه خبری هیرونا
به گزارش هیرونا از گچساران، غروب امشب نشست ستاد اضطراری مدیریت ستاد بحران گچساران با حضور معاون عمرانی استاندار، مدیران کل، فرماندار، و دیگر روسای ادارات شهرستان گچساران در سالن کنفرانس فرمانداری برگزار شد.
در این نشست علیرضا اتابک اظهار کرد: در همان لحظه اولیه وقوع آتش ارتفعات کوه نارک نیروهایی برای اطفا حریق به منطقه اعزام شدند.
وی ادامه داد: برای مهار آتش در ارتفاعات کوه نارک در همان لحظههای اولیه کارگروههایی تشکیل شد اما وسعت و گستردگی آتش، گرمای شدید، ورزش باد و صخرهای بودن منطقه مانع مهار آتش شد.
فرماندار گچساران ابراز کرد: نبود خودرو برای اعزام نیروها به ارتفاعات و تجهیزات کم و نبود مکان برای استقرار نیروهای اطفا حریق در ارتفاعات از دلایلی دیگری که وسعت این آتش سوزی گسترده شود.
اتابک خاطرنشان : بسیاری از نیروهایی که برای مهار آتش به ارتفاعات اعزام میشوند مهارت و آموزش لازم را ندارد و اولویت کار ما در اطفا حریق ارتفاعات سلامت و امنیت نیروی انسانی است.
در ادامه این نشست فرج الله استلاحی در ادامه اظهار کرد: پیشنهاد این است که به صورت عملیاتی برای مهار آتش در چندین جبهه اقدام نمود.
بخشدار مرکزی گچساران افزود: اکنون با تماس های ااز روستای مارین صورت گرفته گفته شده که با انجام 20 دقیقه پیاده رویی به ارتفاعات روستای مارین که در مراتع آن در حال سوختن استن رسید.
وی عنوان کرد: پیشنهاد من این است که بر روی یک نقطه تمرکز نکنیم و از چندین جبهه برای مهار و اطفا حریق در ارتفاعات اقدام نماییم.
در ادامه این نشست امیری کوهنورد لرزه نگاری در ادامه افزود: متاسفانه جلسات که برگزاری می شود فنی نیست و بیشتر مسائل مربوط به تامین آب و غذا مطرح میشود.
وی ادامه داد: موضوع مهم ایمنی افراد است چرا که متاسفانه کسانی برای اطفا حریق حریق می آیند که هیچ آموزشی در این زمینه ندارند.
امیری ابراز کرد: انتظار می رود افرادی که در این زمینه آموزشهای لازم را دارند برای مهار آتش به منطقه اعزام شوند.
این کوهنورد خاطرنشان کرد: اکنون مشخص نیست چند نفر در ارتفاعات هستند.
در ادامه این نشست رهام دیانت، رییس دادگستری گچساران با تقدیر و تشکر از زحمات مسوولان ، فرماندار، منابع طبیعی، محیط زیست، یگان حفاظت از منابع طبیعی و به خصوص مردم که در این پنج روز در مناطق آتش سوزی حضور داشته و یک لحظه به خانه نرفتهاند، اظهار کرد: با توجه به نامساعد بودن شرایط جوی متاسفانه آتش گسترده و تا کنون مهار نشده است.
رئیس دادگستری گچساران گفت: در حال حاضر برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل و عمدی و غیرعمد بودن این حادثه در حال شناسایی و بررسی است.
وی با اشاره به مسوولان حاضر در نشست گفت: اگر ماده 47 قانون حفاظت از مراتع و جنگل مطالعه داشته باشیم بسیازی از مشکلات رفع می شود چرا که در این قانون و ماده به صراحت وظایف مسوولان در زمان وقوع بحران تشریح شده است.
دیانت بیان کرد: در گذشته در نشست ستاد مدیریت بحران در خصوصی وظایف ادارات دولتی در زمان وقوع بحران وظایف را کامل توضیح داده شده است.
رئیس دادگستری گچساران ادامه داد: در این ماده قانونی بیان نشده که شهرداری دوگنبدان و یا شهرداری باشت در حادثه حضور داشته باشند بلکه در این ماده قانونی بیان شده است که کلیه نهاده، ادارات،دستگاههای مختلف اجرایی تمامی امکامنات ، تجهیزات و نیروی انسانی خود را برای مقابله با بحران در اختیار مدیربحران شهرستان قرار دهد.
دیانت با بیان اینکه بسیاری از مدیران از این ماده قانونی اطلاع ندارند، خاطرنشان کرد: انتظار می رود مدیرکل بحران استان این ماده قانونی را به طور کامل برای دستگاه ها شرح دهد.
وی در ادامه عنوان کرد: برای مهار آتش در ارتفاعات پیشنهاد می شود که امشب نیروهای مردمی از طریق مدیرکل منابع طبیعی و محیط طبیعی بسیج شوند چرا کهاکنون نیروها در ارتفاعات خسته شده اند و رمقی برای آنها نمانده است و باید نیروی تازه نفس جایگزین کرد.
دیانت ابراز کرد: در حوزه کوه خامی آتش در حالت کنترل است و اگر تلاش شود تا فردا ظهر حریق کامل اطفا می شود.
رئیس دادگستری گچساران گفت: برای این گونه حوادث باید یک فکر اساسی کرد و هر ساله برگزاری چنین جلساتی فایده ای ندارد.
دیانت با ابیان اینکه نبود بالگرد در استان و شهرستان در زمان وقوع آتش سوزی در مراتع و جنگلها موجب شده که وسعت آتش سوزی در منطقه گسترده و وسیع شود، خاطرنشان کرد: انتظار میرود در این زمینه تدابیری اندیشیده شود تا این مشکل برای همیشه رفع شود.
در ادامه این نشست علی شهابی نسب اظهار کرد: در جلسه شورای برنامه ریزی استان این پیش بینی اعتبار از روز اول انجام گرفت که امسال یک میلیارد تومان برای منابع طبیعی و محیط زیست برای مدیریت بحران در نظر گرفته شده است که به محض ابلاغ این اعتبار در اختیار این 2 دستگاه برای خرید تجهیزات قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: همچنین امسال برای مدیریت بحران استان مبلغ 500 میلیون تومان در نظر گرفته شده که به محض ابلاغ این میزان اعتبار در اختیار دستگاه ها قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان برنامه ریزی بودجه کهگیلویه و بویراحمد افزود: انتظار میرود که با عوامل اساسی که مسببان این آتش سوزی ها هستند دستگیر و با آنها برابر قانون.برخورد جدی صورت داده شود.
وی ادامه داد: بخشی از این آتش سوزی ها عوامل انسانی است که انتظار داریم که دستگاه قضا به این مسئله ورود کند و به جد با متخلفان برخورد شود چرا که در این گونه آتش سوزی ها تلفات جانی و مالی صورت می گیرد.
شهابی نسب تصریح کرد: انتظار می رود یک تیم تخصصی و آموزش دیده در استان در زمینه مقابله با بحران با یک فرماندهی کامل تشکیل شود.
وی در واکنش به حضور مدیران در ارتفاعت خاطرنشان کرد: دلیلی ندارد که مدیران آموزش ندیده اند در منطقه حضور داشته باشند چرا که حضور آنها تنها هدر رفت بیت المال است.
برچسب ها :آـش سوزي ، رئيس دادگستري ، فرماندار ، كهگيلويه و بوير احمد ، گچساران ، مديران ، نشست ستاد مديريت بحران ، هيرونا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 5 در انتظار بررسی : 5 انتشار یافته : 0