سد چم شیر گچساران رسماً آبگیری شد+تصاویر

هیرونا به گزارش پایگاه خبری هیرونا ، ابگیری سد چم شیر با حضور جمعی از مسئولان و اصحاب رسانه آغاز شد. سرانجام پس از کش و قوس های فراوان و مخالفات برخی افراد سود جو آبگیری این سد امروز به صورت رسمی آغاز شد. این سد که یکی از بلندترین پنج سد کشور است ذخیره
هیرونا
به گزارش پایگاه خبری هیرونا ، ابگیری سد چم شیر با حضور جمعی از مسئولان و اصحاب رسانه آغاز شد.
سرانجام پس از کش و قوس های فراوان و مخالفات برخی افراد سود جو آبگیری این سد امروز به صورت رسمی آغاز شد.
این سد که یکی از بلندترین پنج سد کشور است ذخیره بیش از ۲ میلیارد و ۳۰۰میلیون متر مکعب آب را در خود دارد.
با اتمام عملیات اجرایی این سد پس از ۱۱ سال ، آبگیری این سد بعد از آزمایشهای متعدد زیست محیطی آغاز شد.
در حال حاضر بدنه این سد ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در مرحله نخست تاکنون ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب پشت آن ذخیره شده است.
محمد رضا فاضل، معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: سد چم شیر گچساران رسما آبگیری شد.
وی ادامه داد: سد چم شیر با توجه به اهمیتی که دارد و علی رغم اینکه مجوز های کمیته آبگیری وزارت نیرو در انتهای آذر ماه دریافت شد ، مرحله نخست آبگیری سد انجام شد.
فاضل با بیان اینکه آبگیری سد در دو مرحله انجام خواهد گرفت، افزود: در مرحله نخست طرح که شامل اجرای پلاک تونل انحراف، تست و بررسی دریچه های تخلیه کننده، ارزیابی و پایش کیفیت آب مخزن به همراه کنترل و تنظیم میزان رها سازی آب مخزن بود که با موفقیت انجام شد و با تکمیل آخربن لیفت بتن تونل انحراف در اوایل این هفته عملا آبگیری سد وارد مرحله بعد خواهد شد.
معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران اذعان کرد: با وارد شدن به مرحله جدید آبگیری طرح و ذخیره مناسب آب ، این نوید را به کشاورزان پایین دست مخصوصا کشاورزان دشت های هندیجان و زیدون می توان داد که در تابستان و پاییز که با آب بسیار اندک و در عین حال بی کیفیت روبرو بودند با آبگیری این سد آبی مناسب را از لحاظ کیفی و کمی برای آنها تنظیم خواهد شد.
وی عنوان کرد: بیش از ۸۵ درصد عادی این سد برای دشت های خوزستان تخصیص داده شده است.
فاضل ابراز کرد: سعی شد که به تمامی ابهامات پاسخ داده شود و این سد علاوه بر تامین آب دشت های خوزستان ، ۱۲۵ میلیون متر مکعب به صنعت و کشاورزی گچساران تخصیص داده شده است.
معاون اجرایی سد و نیروگاه سدچم شیر ابراز کرد: ۴۱۰ میلیون متر مکعب آب به اراضی کشاورزی خوزستان از سد چم شیر تخصیص داده می شود.
وی ادامه داد: هدف از احداث این سد بهبود کشاورزی در دشت های خوزستان، بهبود کیفیت و کنترل سیلابهای رودخانه زهره و تولید ۴۸۰ گیگا وات ساعت انرژی برق آبی در سال است.
فاضل با اشاره به اینکه در مرحله نخست آبگیری ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب ذخیره سازی شده است، افزود: این سد قابلیت ذخیره سازی بیش از ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب را دارد.
وی کنترل سیلاب رودخانه زهره و آبیاری دشتهای پایین دست استانهای خوزستان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد از اهداف این سد گزارش شده است، عنوان کرد: آورد متوسط دراز مدت رودخانه زهره حدود ۱۷۰۰ میلیون متر مکعب آب است.
معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران با اشاره به اینکه سه نیروگاه برق آبی در این سد ایجاد شده است، افزود: این طرح با اهداف و با اخذ مجوزهای لازم از جمله مجوز زیست محیطی از سال ۹۱ شروع شد و با بهترین کیفیت در حال حاضر بدنه این سد ۹۵درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به گزارش هیرونا، سد و نیروگاه چمشیر گچساران در 25 کیلومتری جنوب شرقی گچساران و بر روی رودخانه زهره که طول تقریبی این رودخانه 475 کیلومتر احداث شده که این رودخانه از دو رود فهلیان و تنگ شیو در شهرستان ممسنی در استان فارس و خیرآباد در منطقهٔ دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد سرچشمه میگیرد.
این سد از نوع بتنی غلتکی ( RCC ) است که مطالعه احداث سد چم شیر در سال ۷۳ از سوی سازمان آب منطقه ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد انجام گرفت .
طول تاج این سد ۶۸۰ متر، ارتفاع بدنه سد ۱۵۱ متر، نوع سرریز اوجی دریچه دار با سه دریچه قطاعی، حجم مخزن ۲.۳میلیارد متر مکعب، ظرفیت نیروگاه ۱۷۶ مگاوات به علاوه نیروگاه جریانی به ظرفیت ۱۱ مگاوات، حجم حفاری ۴ میلیون ۷۶۱هزار مترمکعب،لاینینگ گالری ها و تونل ها ۳هزارو ۵۶متر است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0