کد خبر : 4810
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۷

رتبه نخست گچساران در زمین خواری /ماجرای واگذاری بیش از ۶۲هکتار زمین چه بود؟/واگذاری زمین در حریم خطوط انتقال آب ممنوع/نظری :رفع تصرف۹۴هکتار از اراضی ملی

رتبه نخست گچساران در زمین خواری /ماجرای واگذاری بیش از ۶۲هکتار زمین چه بود؟/واگذاری زمین در حریم خطوط انتقال آب ممنوع/نظری :رفع تصرف۹۴هکتار از اراضی ملی

هیرونا فرماندار گچساران گفت: متاسفانه شهرستان گچساران در استان رتبه نخست را در زمینه زمین خواری را دارد. به گزارش پایگاه خبری هیرونا، ظهر امروز نشست ستاد مبارزه با زمین خواری به ریاست فرماندار و دیگر روسای ادارات برگزار شد. در این نشست علی دستلاف، سرپرست جهاد کشاورزی گچساران اظهار کرد:  متاسفانه در اطراف شهرستان

هیرونا

فرماندار گچساران گفت: متاسفانه شهرستان گچساران در استان رتبه نخست را در زمینه زمین خواری را دارد.

به گزارش پایگاه خبری هیرونا، ظهر امروز نشست ستاد مبارزه با زمین خواری به ریاست فرماندار و دیگر روسای ادارات برگزار شد.

در این نشست علی دستلاف، سرپرست جهاد کشاورزی گچساران اظهار کرد:  متاسفانه در اطراف شهرستان گچساران  زمین خواری صورت گرفته که این زمین خواری اکنون به جنگل خواری و کوه خواری هم رسیده است.

وی با بیان اینکه مبارزه با افراد سود جو و زمین خوار در شهرستان آغاز شده است، افزود: برای جلوگیری از زمین خواری تمامی پرونده‌هایی که برای طرح های اشتغالزایی واگذار شده است در تمامی ادارات بایستی مورد بررسی قرار گیرد.

سرپرست جهادکشاورزی گچساران با تاکید بر اینکه شناسایی کانون های زمین خواری  توسط نیروهای امنیتی شناسایی و از این مکان ها حراست و حفاظت انجام گیرد، عنوان مرد: زمین های واگذاری باید برای ایجاد طرح های اشتغالزایی باشد.


در ادامه این نشست مجید  نظری رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری  گچساران گفت:، مبارزه با پدیده زمین خواری در دستور کار این سازمان قرار دارد.

وی با اشاره به پدیده شوم زمین خواری افزود: در سال گذشته ۷۱پرونده در خصوص تصرف  اراضی ملی  تشکیل و برای رسیدگی به مراجع قضایی ارجاع داده شد.

وی افزود: همچنین از سال گذشته تا کنون ۹۴هتکار از اراضی ملی که توسط افراد سودجو تصرف شده بود، رفع تصرف شد.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران عنوان درد: امسال یک فقره  ساختمان ((خانه باغ))به مساحت ۶۵۴متر مربع قلع و قمع شد.

نظری ابراز کرد: از ۲۱۸فقره پرونده زمین خواری که امسال  منجر به صدور حکم قضایی شده در حال حاضر ، حکم قطعی  ۳۵پرونده صادر شد.

 

وی به کمبود نیروی قرق بان در اراضی ملی این شهرستان اشاره کرد و گفت: امکانات حفاظت از اراضی ملی در این شهرستان در حد صفر است.

نظری خواستار جذب نیروهای گشت مراقبت و دیدبان شد و افزود: انتظار می رود می رود که فرماندار برای جذب این نیروها اقدامات لازم را انجام دهد.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران اذعان کرد: در خصوص جرم در منابع طبیعی ، جرم مشهود است.


در ادامه این نشست سعید کردلو، رییس اداره راه و شهرسازی گچساران  اظهارکرد: در  بحث زمین خواری از ادوار گذشته  تا کنون بوده است و مبارزه با زمین خواران همچنان در دستور کار ادارات و نهادها و سازمان قرار دارد.
وی ابراز کرد: در این چند ماهه اخیر قریب بر  2300متر زمین در قطعه های مختلف در چندین نقطه گچساران رفع تصرف و به اراضی ملی بازگشت داده شد.

رییس اداره راه و سازسازی گچساران افزود: این قطعات در جاده پازنان، شهرک نفت، شهرک لاله و ۱۰۸دستگاه بوده که رفت تصرف شد.

وی گفت: زمین هایی در که در حوزه استحفاظی دوگنبدان وجود دارد در حال تملک راه و شهرسازی در خواهد آمد.

کردلو ابراز کرد: متاسفانه علت اصلی زمین خواری در حوزه شهر نبود استعلامات کافی از ادارات است .

رییس اداره راه و شهرسازی ابراز کرد: انتظار می رود که شهرداری قبل از صدور پروانه ساخت استعلام زمین مورد نظر را از اداره راه و شهرسازی بگیردو بدون هیچ گونه استعلام از راه و شهرسازی شهرداری اقدام به صدور پروانه ساخت اقدام نکنند.

ادامه محمود زارعی گفت: متاسفانه  پدیده زمین خواری سالها است که آفتی  به جان عرصه های ملی شده است.

وی با بیان اینکه موضوع از زمین خواری به کوه خواری و جنگل خواری رسیده است، عنوان کرد: یک جایی باید جلوی این کار گرفته شود و درخواست داریم که فرماندار گچساران به عنوان بالاترین مقام اجرایی گچساران آن زمین هایی که غیرقانونی به اشخاص  واگذار شده است را  رفع تصرف کند.

سرپرست آبفا گچساران گفت: در حوزه شهر گچساران متاسفانه  بیش از ۸۵ درصد از زمین های که از اراضی ملی واگذار شده در محدوده  لوله های انتقال  آب قرار گرفتن است که  متاسفانه حریم آنها رعایت نشده است.

زارعی با تاکید بر اینکه متولیان امر قبل از واگذاری هرگونه زمین استعلامات لازم را از دستگاه های خدمات رسان بگیرند ،  ادامه داد:  یک زمینی که در قالب طرح های اشتغالزایی  واگذار می شود اولین آیتم آن  تامین آب مورد نیاز است.

وی با بیان اینکه جایی که واگذاری زمین در مسیر خطوط لوله علی انتقال آب ممنوع است ، تصریح کرد:  اولویت اداره آب و فاضلاب تامین آب شرب است .

زارعی با بیان اینکه  در جایی که می خواهد زمین اگذار شود استعلام گرفته شود، ابراز کرد: در روستای  سربیشه خطوط لوله آب خارج از حریم بود که متاسفانه در زمان شورا این اتفاق رخ داد و اکنون که لوله آب را می خواهیم از زمین خارج کنیم صاحب باغ می گوید که این زمین متعلق به شخص است.

زارعی ادامه داد: تامین آب به طرح ها ددر محدوده روستا تنها به  طرح هادی روستا انجام می گیرد و طرح های  که در زمینه باغ شهری و مکان های تفریحی معذور هستیم.


در ادامه این نشست سید معصوم افضلی اظهار کرد: در بحث پدیده زمین خواری قریب بر ۲۷هکتار زمین  که در بستر حریم رودخانه توسط افراد سودحو باغ احداث شده بود ، رفع تصرف شد.

رییس امور آب گچساران ادامه داد: یکی از مهمترین کارهایی که در این مدت  صورت گرفت تخریب ساختمان چهار طبقه که  بر روی کانال هدایت سیلاب احداث شده بود   محور تخریب آن صادر و اکنون در حال تخریب هستیم .

افضلی با تاکید براینکه متولیان واگذاری زمین  های طرح های اشتغالزایی دقت لازم را داشته باسند، اذعان کرد: وقتی که محدودیت در  واگذاری زمین وجود دارد نباید اقدام کنند برای واگذاری چرا که  در زمینه تخصیص آب محدودیت وجود دارد.

در ادامه این نشست روانبخش دیهیمی خوب ، فرماندار گچساران اظهار کرد: دغدغه همه مسوولان مبارزه با پدیده شوم زمین خواری است.

وی ادامه داد: از اولین نشستی که در بهمن ماه  سال گذشته تحت عنوان اشتغالزایی برگزار شد واگذاری هرگونه زمین در محدوده شهر ممنوع اعلام شد.

فرماندار گچساران با اشاره به اینکهدمتاسفانه بسیاری از زمین های که برای  طرح های  اشتغالزایی واگذار شده بود این طرح ها تاکنون  اجرا نشده است، گفت: همین طرح گلخانه ای که در محدوده شهر است این طرح اجرا نشده است.

دیهیمی خوب اذعان کرد: هرگونه واگذاری زمین در محدوده شهری مصوب شده و  به ادارات اعلام شده است که هیچ گونه واگذاری زمین وجود نداشته نباشد.

فرماندار گچساران افزود: طرحی در شهرستان وجود دارد که بیش از هجده سال واگذار شده است و تا کنون این طرح اجرا نشدنچه است و این طرح در محدوده شهر است.

دیهیمی خوب ادامه داد:برای ایجاد گلخانه بیش از شش هکتار زمین به این طرح اختصاص داده شده و این زمین در نزدیکی شهر است و این طرح تا کنون اجرا نشده است و هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

وی  بیان کرد: جهادکشاورزی متولی امر است، چرا بعد از هجده سال این طرح احداث گلخانه اجرا نشده است.

فرماندار گچساران ابراز کرد: متاسفانه روسای ادارات در برخی موارد کارشکنی می کنند و برای واگذاری زمین بت طرح های اشتغالزایی استعلام از ادارات گرفته شده است و بعد از یک هفته مدیر در جهت اجرایی طرح بیان می کند که اجرایی این طرح بلامانع است.

دیهیمی خوب با بیان اینکه واگذاری زمین توسط جهاد کشاورزی و منابع طبیعی صورت می گیرد، عنوان مرد: طرحی وجود دارد در زمینی به متراژ پنجاه هکتار که تا کنون اقدامی صورت نگرفته است.

وی تاکید کرد: زمینهایی که در این ده سال برای اشتغالزایی واگذار شده است و تاکنون  اقدامی صورت نگرفته است اسامی این طرح ها و واگذاری به اشخاص را به فرمانداری ارجاع داده شود.

 

فرماندار گچساران افزود: اولین نشست کارگروه مبارزه با زمین خواری امروز برگزار شد و خواستار  این  هستیم که مسوولان  به جد به دنبال پیگری این مسیله باشند.

دیهیمی خوب افزود: بسیاری از واگذاری زمین ها به صورت قانونی صورت می‌گیرد و ضوابط را رعایت می کند اما طرح های اشتغالزایی اجرا نمی شود.

وی ادامه داد: متاسفانه شهرستان گچساران در استان رتبه نخست را در زمینه زمین خواری را دارد.

فرماندار گچساران خاطرنشان کرد: زمین هایی که در کنار پتروشیمی است هر هکتاری پنج میلیارد  تومان توسط برخی افراد به فروش می رسد.

دیهیمی خوب تاکید کرد: ادارات منابع طبیعی و جهادکشاورزی در واگذاری زمین ها به طرح ها به جد پیگیر این موضوع باشند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.