کد خبر : 2478
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۶

اجرای طرح پویش بذرکاری در۵۰هکتار جنگل های گچساران/از دلایل نابودی جنگل های کشور تا توصیه فرماندار به دوستداران طبیعت+تصاویر

اجرای طرح پویش بذرکاری در۵۰هکتار  جنگل های گچساران/از دلایل نابودی جنگل های کشور تا توصیه فرماندار به دوستداران طبیعت+تصاویر

پایگاه خبری هیرونا رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: پویش مردمی احیای جنگل‌های گچساران در 50هکتار وسعت این شهرستان امروز  همزمان با سراسر کشور  در 11منطقه زاگرس نشین اجرا شد.   به گزارش پایگاه خبری هیرونا مجیدنظری  در حاشیه اجرای پویش بذرکاری که در منطقه دیل گچساران برگزار شد، اظهار کرد:  در این 

پایگاه خبری هیرونا

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: پویش مردمی احیای جنگل‌های گچساران در 50هکتار وسعت این شهرستان امروز  همزمان با سراسر کشور  در 11منطقه زاگرس نشین اجرا شد.

 

به گزارش پایگاه خبری هیرونا مجیدنظری  در حاشیه اجرای پویش بذرکاری که در منطقه دیل گچساران برگزار شد، اظهار کرد:  در این  پویش مردمی و بابتوحه به نوع آب و هوا منطقه گونه های  بادام کوهی  و بلوط کاشته شد.

وی بر اهمیت توسعه فرهنگ درختکاری و جنگل کاری و حفظ و حراست از منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: اجرای پویش مردمی احیای جنگل های گچساران با همکاری سبز گامان طبیعت ، ادارات جهاد کشاورزی، محیط زیست، شرکت نفت و بسیجیان در این منطقه صورت گرفت.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: ۲ هزارو ۶۷۲ هکتار جنگل دست کاشت در این شهرستان تاکنون ایجاد شده که از این میزان ۶۲ درصد آنها در چند سال گذشته بوده است.

نظری ادامه داد: طرح احیا و توسعه جنگل‌های گچساران در مناطق کمبل، پشکان و پربالی که در معرض بیشترین میزان فرسایش خاک هستند اجرا شده و درختان کنار، کاج، سرو و کهیر که با آب و هوای منطقه سازگاری دارد در این جنگل‌ها غرس شده است.

.

وی افزود: گچساران سرانه جنگلی کمتری نسبت به سایر مناطق کهگیلویه و بویراحمد دارد و بخشی از درختان جنگلی این شهرستان سالانه بر اثر عواملی مانند آتش سوزی و قاچاق چوب از بین می رود.

نظری گفت: ۳۲۰ هزار مرتع و ۱۱۵ هزار هکتار جنگل در گچساران وجود دارد.

وی افزود: گونه‌های جنگلی بادام، بلوط و بنه بیشترین وسعت جنگل‌های این شهرستان را به خود اختصاص داده‌اند.

۹۰ درصد از اراضی شهرستان گچساران را عرصه‌های ملی تشکیل می‌دهد که از این میزان ۷۰ درصد مرتع و جنگل است.

علیرضا اتابک،فرماندار گچساران در این آیین گفت:زنده یاد “البرز زارعی” جانش را در راه طبیعت هدیه داد و امروز همه مقید به این هستیم که از طبیعت صیانت و حفاظت کنیم چرا که جان و حیات مان درگرو حفظ منابع طبیعی است و درود بر روح پاک “البرز زارعی”.

وی افزود:همه این عزیزانی که در این پویش مردمی حضور دارند در آتش سوزی های جنگل ها و مراتع این شهرستان نقش آفرینی کردند، آنهم با دستان خالی و بدون تجهیزات به دل آتش می زدند پس همه باید به این پویش ها بپیوندیم چرا که این حرکت خود یک عشق است و افرادی که دل به طبیعت می سپارند، زنده اند و دچار افسردگی هم نمی شوند.

فرماندار گچساران گفت:وقتی انسان به دل کوه و طبیعت می زند،سرشار از آرامش می شود و باید بتوانیم روزی بر تعداد افراد طبیعت دوست بیافزاییم و فرهنگ طبیعت دوستی را در جامعه به شایستگی هرچه تمام تر ترویج بدهیم.

در ادامه  محمد امین کیاپاشا،مدیر کل دفتر جنگلداری و بهره برداری سازمان جنگلها در خصوص پویش مردمی بذرکاری در کشور گفت: امروز در ارتباط با پویش مردمی بذرکاری، و در راستای پویش مردمی ایرانی سرسبز و هر ایرانی یک درخت در خدمت شما عزیزان در منطقه “تنگ دیل” گچساران هستیم که همزمان نیز در 11استان زاگرسی این پویش مردمی عملیاتی شده است.

وی افزود:امیداواریم که به همت سازمان ها ، تشکلات مردم نهاد و سایر دستگاه های اجرایی در این مدت نیز سطح قابل ملاحظه ای را بذر کاری کنیم که این امر مهم قرار است با همکاری تشکل های مردمی نیز صورت گیرد.

کیاپاشا ادامه داد:بنابراین بحث بذرکاری در هر منطقه ای با توجه به رویش های آن سرزمین انجام می شود،که دراین شهرستان هم بنا است تا سطح 35هکتار بذکاری باشد اما بستگی به استقبال مردمی دارد و بذرهای بلوط و بادام کوهی نیز در این منطقه کاشته می شود.

مدیر کل دفتر جنگل داری و بهره برداری سازمان جنگلها افزود:در جنگل های زاگرس متاسفانه این تکرار آتش سوزی ها و تعداد فقراتی که انجام می شود نسبت به دیگر جنگل ها هم بیشتر است و یکی از عوامل تخریب جنگل های زاگرس همین آتش سوزی ها بوده البته مواردی ازقبل تغییرات اقلیمی ، خشکسالی ، کمبود بارش ها ،ریز گردها،آفات و امرض هم به نوعی در این امر تخریب موثر هستند.

وی ادامه داد:در بحث بارور کردن ابرها نیز متخصصین کشورمان بر اساس اطلاعات کلی که بنده از این موضوع دارم ،کار کرده اند و به تکنولوژی خوبی در این عرصه هم رسیده اند اگرچه این تکنولوژی هم بسیار حساس است و دیگر اینکه در مجموعه سازمانی ما اتفاق نمی افتد و متولیان خاص خودش را دارد.

کیاپاشا افزود:جنگل های کشور 14.3میلیون هکتار مساحت دارد که 135میلیون هکتار از مساحت کل کشور را منابع طبیعی تشکیل می دهد چیزی در حد 85 درصد، بنابراین اهمیت کار سازمان جنگل ها مشخص است، با این حال سرانه هر ایرانی ازجنگل ها نیز 2صدم درصد است در صورتی که سرانه جنگل ها در جهان نیز هشت دهم هکتار است.

مدیر کل دفتر جنگل داری و بهره برداری سازمان جنگلها تصریح کرد:اما خبر خوب اینکه سرانه جنگل ها در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز 1.4 درصد است که سه برابر سرانه جنگل های دنیاست و این لازمه این است که این جنگل ها را صیانت و نیز توسعه بدهیم،جنگل های کشورمان در 5منطقه رویشی هیرکانی،ارس باران،زاگرس،خلیج فارس و منطقه رویشی ایران تورانی قرار دارند.

وی افزود:جنگل های زاگرس 6میلیون هکتار وسعت دارد که بیش از 40درصد جنگل های کشور را در بر می گیرد و از اهمیت بالایی برخوردار است،با این وجود نیز معادل 35درصد جریان های آبی کشور در جنگل های زاگرس است و 40درصد از باران های کشور در مناطق زاگرسی انجام می شود ، اما در شرایط نرمال اگر بارندگی داشته باشیم خاک این منطقه می تواند بیش از 50میلیارد متر مکعب آب را ذخیره سازی کند.

کیاپاشا گفت:بیش از 80میلیون هکتار وسعت مراتع کشور است،آنچیزی که به جنگل های زاگرس خیلی صدمه زد همین بیماری زغالی بلوط بود که حدود یک میلیون هکتار نیز درگیر شد الحمدالله این بیماری مقداری هم کنترل شد و در مکان های که خشکی هوا بیشتر بود شدت این بیماری نیز بیشتر بود.

 

به گزارش هیرونا، طرح پویش  مردمی بذرکاری برای احیای جنگل های زاگرس با حضور”رحیم پور” معاون مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها و “کیاپاشا” مدیرکل دفتر جنگل داری و بهره برداری سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی در منطقه “تنگ دیل” گچساران اجرا شد.

 

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.