کد خبر : 4672
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۲

از نبود کلر در آب آشامیدنی تا سرازیر شدن پساب بیمارستان شهید رجایی گچساران در رودخانه کمبل/مکاتبه بیش از ۱۰۰نامه سرپرست اداره آبفا برای تامین کلر/گلایه های رییس محیط‌زیست از بیمارستان های گچساران +تصاویر

از نبود کلر در آب آشامیدنی تا سرازیر شدن پساب بیمارستان شهید رجایی گچساران در رودخانه کمبل/مکاتبه بیش از ۱۰۰نامه سرپرست اداره آبفا برای تامین کلر/گلایه های رییس محیط‌زیست از بیمارستان های گچساران +تصاویر

هیرونا فرماندار گچساران گفت: یکی از مشکلات اکنون پساب بیمارستان شهید رجایی است که متاسفانه در رودخانه کمبل سرازیر می شود و مشکلاتی را برای اهالی این منطقه به وجود آورده است. به گزارش پایگاه خبری هیرونا، نشست  بررسی پساب شهر گچساران با حضور فرماندار و برخی از روسای ادارات در سالن اجتماعی فرمانداری گچساران

هیرونا

فرماندار گچساران گفت: یکی از مشکلات اکنون پساب بیمارستان شهید رجایی است که متاسفانه در رودخانه کمبل سرازیر می شود و مشکلاتی را برای اهالی این منطقه به وجود آورده است.

به گزارش پایگاه خبری هیرونا، نشست  بررسی پساب شهر گچساران با حضور فرماندار و برخی از روسای ادارات در سالن اجتماعی فرمانداری گچساران برگزار شد.

در این نشست محمود زارعی با اشاره به اینکه مووضوع این نشست مدیریت پساب فاضلاب شهر دوگنبدان است، اظهار کرد:  آبی که هم اکنون   استحصال می شود و به دست مردم می رسد معمولا عمده ای از این آب تبدیل به فاضلاب می شود.

وی افزود: یک فرایندی در تصفیه خانه  فاضلاب  در فاز یک و دو انجام می شود و به مدار بهره برداری می رسد که انتظار می رود این پساب فاضلاب به گونه ای در صنایع استفاده شود که این آب هدرروی نداشته باشد.

زارعی ابراز کرد: چیزی قریب بر 320لیتر در ثانیه به جهت شرب آب شهر گچساران  تامین می شود که با احتساب می توان گفت هفتاد درصد این آب هدر می رود.

سرپرست آب و فاضلاب گچساران خاطر نشان کرد:  انتظار می رود این آب  تصفیه شده در فاضلاب گچساران به گونه ای مدیریت شود که در صنایع به عنوان خنک کننده دستگاه استفاده شود.


در ادامه این نشست رضایی اظهار کرد: یک ابلاغیه به امور آب  ارسال شده است که الزام شده از پساب  فاضلاب در صنایع استفاده شود.

وی ادامه داد: جایگزین شدن پساب فاضلاب در صنایع از اقداماتی است که بایستی در این شهر اجرایی شود.

این مسوول با اشاره به اینکه آبی که برای صنایع از سد کوثر تامین می شود این تخصیص آب قطع و از پساب فاضلابی استفاده شود، گفت: این طرح در دیگر استان ها و شهرهای کشور اجرایی شده است و این طرح نیز  در گچساران  می بایست اجرایی شود.

رضایی با اشاره به اینکه سد مخزنی کوثر تامین کننده آب شرب بیش از ۲میلیون و پانصد نفر از جمعیت استان های همجوار است، عنوان کرد: برای واگذاری پساب فاضلاب به صنایع دستور العمل های خود را دارد چرا که در حال حاضر  140لیتر در ثانیه پساب تصفیه می شود.

در ادامه این نشست سید معصوم افضلی اظهار کرد:  باید اهداف این جلسه مشخص می شود.
وی با طرح سوالی که آیا اداره فاضلاب به دنبال درآمدزایی است یا اینکه به  دنبال صرفه جویی است  ابراز کرد:، آیا آب فاضلاب که  تصفیه خانه روستای کمبل است قابل استفاده است.

رییس امور آب گچساران با اشاره به اینکه بیش از ۶۰۰ هکتار پروانه  کشت صادر شده است، افزود: با توجه به بررسی های بازرسان شبکه بهداشت امکان کشت محصولات زراعی در روستای کمبل وجود ندارد و زمین های این منطقه برای کشاورزی مناسب نیست.
در ادامه روانبخش دیهیمی  خوب فرماندار گچساران با طرح سوالی مبنی بر اینکه  چرا پساب  گچساران  قابل استفاده برای کشاورزی  نیست و شبکه بهداشت اشکال گرفته است، افزود: برای اینکه آب  فاصلاب بیمارستان  شهید رجایی گچساران هدایت نشده و همچنان در رودخانه کمبل سرازیر می شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر  قریب بر ۲۶میلیون متر مکعب آب به صنایع تخصیص داده شده است.

در ادامه رضایی اذعان کرد: طی مصوبه وزرات نیرو  کلیه شرکت های آب و برق از پساب فاضلاب استفاده کنند.گ چرا که آب شرب بهداشتی  چیزی است که نیاز کشور است.

وی ادامه داد: درخصوص استفاده از  پساب در صنایع  دارای استاندارد هایی است که این استانداردها لحاظ خواهد شد.

در ادامه این نشست اکبر  خدری مدیر بهره برداری و نگهداری سد کوثر گچساران.  اظهار کرد: سد مخزنی کوثر تامین کننده آب پنج استان کشور است.

 

وی ابراز کرد: در حال حاضر سد کوثر علاوه بر تامین آب شرب تامین کننده آب کشاورزی و صنایغیذتز حمله صنایع شرکت نفت و پتروشیمی گچساران است که آب مورد نیاز خود را ازسد  کوثر تامین  می کنند.

مدیر بهره برداری و نگهداری ید کوثر ابراز کرد: طی موافقت نامه ای که صورت گرفته ید کوثر موظف به تامین آب پایدار پتروشیمی گپساران شده است.

خدری ادامه داد: ۱۷میلیون متر  مکعب آب در سال از سد کوثر به پتروشیمی گچساران تخصیص داده شده است که باید این میزان آب تامین و نیاز مبرم پتروشیمی است.

این مسوول با اشاره به اینکه تامین آب صنایع  گچساران از ابتدا تخصیص داده شده است، گفت: هم اینک ۳.۵میلیون متر مکعب آب از سد کوثر  در سال به صنایع شرکت نفت و گاز گچساران تخصیص داده شده است.

خدری عنوان کرد: خوشبختانه ۹۲درصد مخزن ذخیره آب سد کوثر آب گچساران در است و مشکل تامین آب وجود ندارد.

مدیر برداری و نگهداری سد کوثر ادامه داد: چنانچه سد چم شیر گچساران آبگیری شود  هیچ مشکلی در تامین آب شهرستان گچساران اعم از شرب، کشاورزی و صنایع و محیط زیست وجود نخواهد داشت.

خدری اذعان کرد: در دشت لیشتر که قطب کشاورزی شهرستان است هیچ گونه مشکل کمبود آب وجود ندارد.

وی در ادامه با اشاره به استفاده صنایع از پساب خاطرنشان کرد: آن تخصیص آبی که از سد کوثر برای صنایع لحاظ می شود باید صفر شود و طی پروسه ای به آب و فاضلاب تخصیص داده شود.

مدیر بهره برداری و نگهداری سد کوثر تصریح کرد: قریب بر ۱۵سال از بهره برداری این سد می گذرد و تا به این لحظه قطعی آب یا کمبود آب نداشته ایم.

خدری افزود: اجازه دهیم که طرح استفاده پساب فاضلاب در صنایع در دیگر استان ها و شهرستان های همجوار اجرایی شود.

در ادامه فرماندار گفت: متاسفانه برخی از دوستان فکر می کنند با استفاده از پساب فاضلاب سهمیه آب صنایع کم یا قطع می شود.

وی با بیان اینکه این طرح در تمام دنیا در حال اجرا است، گفت: با توجه به خشکسالی و کم بارشی سال های اخیر این طرح در شهرستان  اجرایی شود.

در ادامه این نشست محمود زارعی سرپرست آب و فاضلاب گچساران با تاکید بر اجرایی شدن طرح استفاده صنایع از پساب گفت: اکنون جنگ، جنگ آب است و باید تدابیری در جهت تامین آب کشاورزی، صنایع اندیشیده شود.

 

وی خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این طرح زمینه اشتغالزایی در شهرستان نیز فاهم خواهد شد.

در ادامه این نشست سید بهنام پاد اظهار کرد: در حال حاضر  فاضلاب گچساران 13هزار و هفتصد مشترک دارد که فاز اول تصفیه خانه فاضلاب گچساران با
12هزار و۵۰۰ مکعب در شبانه روز فعال است که دبی فاضلاب ۲۵میلیون متر مکعب است.

پادادامه داد: خوشبختانه در زمینه شبکه فاضلاب شهرستان  مشکلی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه قریب بر ۷۰ درصد از جمعیت گچساران از پوشش شبکه فاضلاب بهره مند هستند، ابراز کرد: اب باکیفیت اکنون کم است و جنگ دنیا بر سر آب خواهد بود.

پاد اذعان کرد: متاسفانه قریب  بر ۹۰درصد از فضای سبز شهر دوگنبدان از آب شرب بهداشتی آبیاری می شود  که این یک ظلم بزرگی است.

وی با بیان اینکه برای مدیریت پساب مستلزم یک برنامه ریزی منسجم است، افزود: انتظار می رود آبی  که از طریق فاضلاب به رودخانه کمبل سرازیر می شود این آب ضرری برای محیط زیست نداشته باشد.

پاد تصریح کرد: اداره فاضلاب توزیع آب را در برنامه دارد اما آب منطقه تامین کننده آب است.

در ادامه روانبخش دیهیمی خوب بیان کرد: یکی از مشکلات اکنون پساب بیمارستان شهید رجایی است که متاسفانه در رودخانه کمبل سرازیر می شود و مشکلاتی را برای اهالی این منطقه به وجود آورده است.

احمد پاکدل معاون شبکه و بهداشت گچساران در این باره اظهار کرد:  با توجه به نمونه های اخیر گرفته شده در زمینه بهداشتی بودن آب شربی که مردم استفاده می کنند متاسفانه آب کلر لازم را ندارد.

وی ادامه داد: این نمونه های گرفته شده نشان دهنده نبود کلر در آب شرب است.

معاون شبکه بهداشت و درمان گچساران ادامه داد: اکنون آب شرب دارای مشکلاتی است چه برسد به  استفاده از پساب فاضلاب شهر دوگنبدان.

پاکدل ابراز کرد: فاضلاب بیمارستان شهید رجایی به زیر زمین بیمارستان سرایت می کند و تمام تاسیسات این بیمارستان فرسوده است و  ممکن است این ساختمان بر سر مردم این شهر آوار شود.

وی ادامه داد : ما متولی سلامت مردم هستیم و نباید زمین های اطراف روستای کمبل کشت انجام شود،چنانچه که  اگر مراحل پساب به درستی انجام شود. این کار عالی است.

در ادامه این نشست ولی رمضانی، ریس اداره محیط زیست گچساران  اظهار کرد: چندین سال است به دلیل  استاندارد نبودن فاضلاب بیمارستان شهید رجایی گچساران با مشکل آن دست و پنجه نرم می کنیم.

وی ادامه داد: پساب بیمارستان بی بی حکیمه مستقیما وارد زمین می شود که آب پساب این بیمارستان  موجب تجمع سگ های ولگرد شده و سگ ها  و پرندگان از این آب  استفاده می کنند.

رمضانی افزود: تصفیه خانه فاضلاب تنها نامی از آن یدک می کشد و آب موجود در تصفیه خانه فاضلاب با رودخانه کمبل یکی است.

در ادامه این نشست زارعی ابراز کرد:  از زمان انتصاب من تا کنون بیش از صدنامه به جهت تامین کلر صادر شده است که متاسفانه تا کنون اقدامی صورت نگرفته شده است.

در ادامه  علیرضا معصومی مدیر عملیات پتروشیمی گچساران گفت: درزمینه آب مصرفی پتروشیمی گچساران 540لیتر است که بخشی از این آب برای خنک کننده دستگاه و دیگری برای شرب استفاده می شود.

وی افزود: چنانچه آب صنایع قطع شود موجب تعطیلی هفت روزه کارخانه های پتروشیمی گچساران می شود.

معصومی با اشاره به اینکه تامین آب پایدار پتروشیمی گچساران حایز اهمیت است، عنوان کرد:  خالص و با کیفیت بودن آب برای پتروشیمی مهم است و اگر چنانچه آب پتروشیمی تغییر کنند اشکالاتی به وجود خواهد آورد.

وی ابراز کرد: برای پلمیر گچساران اکنون نیاز به پایداری آب است. و نمی توان گفت آب پایدار صنایع از پساب فاضلاب تامین می شود.

مدیر عملیات پتروشیمی گچساران ادامه داد: اگر قرار باشد یک تصفیه خانه در پتروشیمی احداث شود دیگر نمی‌توان برای پساب فاضلاب احداث کرد.

وی با بیان اینکه .اکنون تصفیه خانه پتروشیمی گچساران از سد کوثر تامین می شود، افزود: اگر به دنبال این هستیم که از پساب در صنایع استفاده شود باید به دنبال صنایع دیگری باشیم چرا که تصفیه خانه پتروشیمی با آب سد کوثر طراحی و احداث شده است.

فرماندار گچساران در پایان این نشست خاطرنشان کرد: به دلیل نبود استاندار دهلی لازم پساب کارخانه روغن نباتی، پرونده فاضلاب کارخانه روغن نباتی به دادگاه ارجاع داده شده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.