کد خبر : 2329
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۰

از گلایه های نماینده عشایر منطقه دریلا گچساران تا درخواست استاندار کهگیلویه و بویراحمداز شرکت نفت و شورای تامین/ احمدزاده: نشست ۳استاندار جنوبی در گچساران+ تصاویر

از گلایه های نماینده عشایر منطقه دریلا گچساران تا درخواست استاندار کهگیلویه و بویراحمداز شرکت نفت و شورای تامین/ احمدزاده: نشست ۳استاندار جنوبی  در گچساران+ تصاویر

 پایگاه خبری هیرونا  استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: روز اول کاری ما و ریاست جمهوری با عشایر آغاز شد و این آخرین دیدار با عشایر نخواهد بود.   به گزارش پایگاه خبری هیرونا، نشست شورای عشایر شهرستان گچساران با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد،معاون عمرانی، فرماندار، دادستان، فرمانده نیروی انتظامی و برخی از مدیران کل

 پایگاه خبری هیرونا

 استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: روز اول کاری ما و ریاست جمهوری با عشایر آغاز شد و این آخرین دیدار با عشایر نخواهد بود.

 

به گزارش پایگاه خبری هیرونا، نشست شورای عشایر شهرستان گچساران با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد،معاون عمرانی، فرماندار، دادستان، فرمانده نیروی انتظامی و برخی از مدیران کل و روسای ادارات در منطقه عشایری دریلا برگزار شد.

 اتابک: لزوم ایجاد زیرساخت های رفاهی در مناطق عشایری گچساران

در این نشست  علیرضا اتابک اظهار کرد: نشست در جمع عشایر از تاکیدات استاندار است و ایشان بیان داشتند که مشکلات عشایر را دوست دارم از نزدیک لمس و در آن منطقه مرزی این نشست برگزار شود.

وی با تقدیر و تشکر از شورای تامین ، مدیران شهرستان ، عشایر ترک و لر زبان که  در این نشست حضور دارند  بیان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد به یک استان عشایری معروف است .

فرماندار گچساران  با اشاره به اینکه عشایر این قشر مولد جامعه اگر نباشد یک بخشی از نوستالژی استان را از دست می دهیم، عنوان کرد:  زمانی که صدای عشایر به گوش می رسدآن زمان است که همواره صدای درا و کوچ عشایر در گوشمان طنین انداز است و آن زمان است که افتخار می کنیم که خدمت به عشایر همچون جهاد است.

اتابک گفت: مسیولین نظام افتخاردارند که درکنار عشایر هستند و نیاز است فرصت ها را برای عشایر تسهیل و فراهم کنیم، امروز عشایر مسکلات زیادی دارند، نگاهی که به مشکلات عشایر وجود‌دارد اینکه کارتحقیقی و پژوهشی دراین خصوص انجام نشده که ساختاری بوجود بیاید که به عشایر هم بتوان خدمات بیشتری داد.

 

وی با بیان اینکه نیاز است  که زیرساخت‌های لازم را  که عشایر نیاز دارند آنها را فراهم کنند و امروز عشایر مشکلات زیادی دارند و یک بخشی هم نیز برمی گردد به امور عشایر بلکه یک نگاهی به عشایر وجود دارد که یک نکته تحقیقاتی به این  معقوله نشده و  بلکه نگاه ساختاری وجود دارد.

فرماندار گچساران ابراز کرد: آنچه که وجود دارد بیش از آن چیزی است که می توان به عشایر خدمت کرد.

اتابک تاکید کرد: باید کنار عشایر و امکانات زیر ساختی از جمله آب ، راه و گاز و سوخت را فراهم کرد تا به راحتی عشایر  در مناطق ییلاقی و قشلاقی  کوچ کنند.

وی با اشاره به اینکه  امیدواریم  که در ابتدا بتوانیم مشکلاتی که امروز لمس شد را حل کنیم ، افزود: باید امکانات رفاهی در اختیار عشایر قرار دهیم.

فرماندار گچساران خاطرنشان کرد: امروز عشایر ی که در جمع ما حضور دارند بخشی از  نمایندگان  عشایرنشین منطقه  عشایری هلیگان هستند که مشکلات خود را امروز بیان می کنند.

در ادامه این نشست  آذر فر مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست اظهار کرد: عشایر استان قریب بر ۱۲هزار خانوار عشایری که قریب بر ده درصد از جامعه استان قشر عشایر هستند.

وی با اشاره به اینکه 60 درصد  گوشت استانو35 درصد صنایع ادستی ستان توسط عشایر انجام می گیرد، افزود: ما می توانیم  بگوییم 12هزار شغل در عشایر می توان ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه استاندار یک نگاه ویژه ای به عشایر دارد ، عنوان کرد: در اولیمن سفر ریاست جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی  به استان و نگاه ویژه  عشایر  این نشان از اهمیت این موضوع دارد..د

آذرفر ابراز کرد: در این سفر ریاست جمهوری و وزرا به استان کهگیلویه و بویراحمد  مصوبات خوبی وجود داشت که متاسفانه در این مصوبات نگاهی به عشایر نشده است..

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: عشایر استان دارای مشکلات متعددی است که می توان به تنش آبی اشاره کرد چرا
با توجه به کم بارشی و خشکسالی چند سال اخیر 70 درصد چشمه های مناطق عشایر  دچار کم آبی و خشکی شدند.

آذرفر ابراز کرد: چهار هزار کیلومتر راه عشایری و بیش از 2 هزار  کیلومتر ایل راه است که برای جامعه عشایری مشکلاتی را به وجود آورده است.

وی در ادامه به فرسوده بودن تانکرهای آبرسانی اشاره و اذعان کرد: در استان 10 تانکر آبرسانی وجود دارد که این تعداد کم است و این تانکرها از رده خارج شده اند .

این مسوول ادامه داد: یکی از اقدامات خوب امور عشایر تامین آب پایدار عشایر است که پیشرفت های خوبی داشتند  و  یکی از پروژه های مهم پروژه های مهم امور عشایر تامین آب پایدار منطقه شرق عشایرنشین گچساران  است که تا کنون 10 میلیارد تومان هزینه وو برای تکمیل نیاز به چهار میلیارد تومان اعتبار دارد.

آذرفر  با بیان اینکه پروژه غرب گچساران برای آبرسانی نیاز به تامین اعتبار دارد، افزود:  بهسازی قنات ها و چشمه ها در دست بررسی است..

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: برای آبرسانی به مناطق عشایری نیاز به تانکر است. و همچنین برای بازگشایی جاده های عشایری که عشایر در مناطق صعب العبور سکونت دارند و  برای بازگشایی  مسیر در فصل سرما نیاز به بازسازی و مرمت راه عشایری وجود دارد.

وی در ادامه به دیگر اقدامات صورت گرفته توسط امور عشایر اشاره و  اظهار کرد: ماهانه هفتصد تن آرد در بین عشایر و شش هرار تن محصولات دامی در بین عشایر توزیع شده است.

آذرفر ادامه داد: از ابتدای سالجاری  تا کنون 9 میلیارد تومان تسهیلات در اختیار عشایر قرار گرفته  که تا کنون چهار میلیارد تومان پآن رداخت شده است.

مدیرکل امور عشایر استان افزود:  در بحث آموزش عشایر مشکیلاتی وجود دارد که برای آموزش عشایر نیاز به بهترین معلم ها است که متاسفانه از سرباز معلمان استفاده می شود.

آذرفرخاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات بحث بهداشت است  که 10خانه بهداشت مصوب شده  که تاکنون چهار خانه بهداشت راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته یک هزار پکیج خورشیدی در بین مناطق عشایری توزیع شد، افزود: مشکلات جامعه عشایری بسیار زیاد است که  یکی از مشکلات نابرابری به بین خدمات روستاها و عشایر است.

در ادامه این نشست  نادری نماینده عشایر به مشکلات جامعه عشایری پرداخت و گفت: فرسوده بودن تانکرهای آبرسانی عشایری و نیاز شدید عشایر به آب با توجه به اینکه اعتبارات خوبی به عشایر تخصیص داده شده است.

وی با اشاره به مشکلات پیش آمده بین مرز عشایری استان های همجوار از جمله خوزستان و بوشهر وی خواستارمشخص شدن مرزبندی بین استان های همجوار جنوبی شد.


نادری ادامه داد: خواهشمند است مرز بین عشایر استان ها را مشخص نمود و  فراهم آوردن زیر ساخت برای عشایر و اعتبارات لازم برای خرید علوفه، گران بودن داروهای دامی، نبود دکل آنتن دهی، ایجاد درمانگاه سیار،  نبود  امنیت در زمان ییلاق و قشلاق، در اختیار گذاشتن تسهیلات ارزان قیمت از جمله بخشی از مشکلات جامعه عشایری است که در حضور استاندار بیان شد.

این نماینده در ادامه خواستار اشتغال فرزندان عشایر در شرکت‌های نفتی شد و گفت:   با توجه به وجود منابع نفتی و گازی و آلودگی آنها  برای عشایر  می طلبد تعدادی از فرزندان عشایر در این شرکت مشغول به کار شوند.

 درخواست نماینده عشایر از استاندار: مدیران لایق را تغییر ندهید

در ادامه این نشست دیگر نماینده عشایر منطقه هلیگا و دریلا  اظهار کرد:  بک سال دیگر تا انتخابات باقی مانده است لااقل مدیرانی که لایق و پای کار هستند را تغییر ندهید.

نره‌ای ابراز کرد: نبود امنیت در مناطق عشایری، تخصیص آب از سد برای عشایر ، حفظ حریم امنیت از دیگر خواسته های عشایر این منطقه است.

در ادامه این نشست سید علی احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: این منطقه مرز اختلافی بین استان خوزستان، بوشهر قرار دارد و از وزیر کشور درخواست داشتم که یک نشست بین استانداران خوزستان و بوشهر برگزار و مشکلات این منطقه عشایری حل شود.

وی ادامه داد: مقرر شد که این تصمیم به صورت ریشه ای حل شود و این منطقه توسط سه استاندار حل شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در پایان این هفته آینده سه استاندار در این منطقه مشکل را حل خواهند کرد.

احمد زاده ابراز کرد:  خیلی از فرصت ها در گذشته از دست داده شد و اکنون این مشکل برای قشر عشایر باقی مانده است که فول می دهم این مرزبندی بین مناطق عشایری بین استان های خوزستان و بوشهر حل شود.

وی تصریح کرد: امور عشایر پای کار است و بخشی از ادارات باید پای کار بیایند و به امور عشایر کمک کنند تا مشکل این قشر کمتر شود.

احمدزاده ابراز کرد: من از مدیرعامل نفت گچساران تقاضا دارم که به آبرسانی و بازسازی جاده دسترسی به مناطق عشایری کمک کنند تا بخشی از مشکلات این قشر مرتفع شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: اعتباراتی در اختیار امور  عشایر قرار  خواهد گرفت.

احمدزاده ادامه داد: در سفر رییس جمهور نگاه  ویژه ای به عشایر شد اما متاسفانه در تخصیص اعتبارات آن طوری که باید دیده شود نشد که این مصوبات مجددا اصلاح خواهد شد.

وی با بیان اینکه عشایر ذخایر انقلاب هستند و زیباترین تکلیفی است که بر گردن مسوولان است، افزود: از دادستان گچساران و فرمانده نیروی انتظامی خواستارم که امنیت این منطقه عشایری را تامین کنند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه بخش عمرانی وظیفه  امور عشایر است، ادامه داد: تسهیلات زیادی است  که برای اشتغال  پایدار  در اختیار عشایر قرار  می‌گیرد.

احمدزاده خواستار دایر شدن یک شرکت در زمینه تامین علوفه دامی شد و گفت: از این شرکت حمایت می شود.
استاندار کهگیلویه و بئیراحمد با بیان اینکه صنایع دستی عشایر استان بینظیر است، خاطرنشان کرد: روز اول کاری ما و ریاست جمهوری با عشایر آغاز شد و این آخرین دیدار با عشایر نخواهد بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.